School stuff that i bought 2017

11:30:00 PTG




assalamualaikum,
so lusa dah nak sekolah. hishh nebes la. malaih lagi nak pi sekolah. dah la tak puas lagi cuti. tapi sebenarnya kalau bab shopping araa memang suka la lagi lagi barang sekolah. haritu beli bag,baju,pencil box dan fail. harini beli alat tulis,alat alat peribadi etc. shopping hari ni kan ramai la orang maklumlah second last day nak beli barang sekolah. sape yang duduk asrama kena masuk esokkan. so ni barang yang araa beli untuk kegunaan sekolah 2017. enjoy :)


beg baru ^^ umi sebenarnya marah beli bag sebab tiap tahun asyik beli beg baru je. so araa cakap kat umi " umi last year dah, beli la". umi pun cakap "holah,holah ... nasib baik cakap last year kalau tak umi tak beli dah". bag ni style 2016. bodyglove tak buat design baru kot untuk 2017. selalu tiap tahun ada je design berlainan tapi tahun ni takde sedih la. tak kesah la asalkan ada bag baru. tahun lepas ada bag design macam ni jugak tapi warna pink ngan biru. (nampak tak betapa sayangnya nak guna bag ni sampai tak buang lagi tag bodyglove tu)



dalam beg ada pencil box, notebook and fail. beli kat mr diy. tak boleh la pergi mr diy, boleh jadi gila sebab kat situ belambak barang comel comel sampai umi pun cakap takleh bawak araa pergi mr diy sebab kuat shopping barang yang tak berfaedah. heheh



pencil box nak nampak matang sikit beli yang ni. hahahah sebab ada kucing jugak tu araa beli. boleh letak calculator sekali.


alat tulis ada yang lama and baru. tak mau membazir k korang. kalau yang lama boleh guna lagi, guna yang lama. mentang mentang tahun baru semua nak baru. ish ish ish ...



tiap tahun kena ada notebook. senang nak tulis apaa apa :)



ni pun barang wajib. senang nak letak kertas ke, buku ke, apa ke, sukahati korang.



kertas kajang letak dalam fail ni baru nampak kemas.



araa ni tak boleh hidup tanpa tisu. pagi pagi mesti nak cari tisu. mula mula nak beli tisu kecik yang ada penguin tu tapi umi cakap beli kotak tisu petak freegift tisu ni. so amik la yang ni.


lepastu barang barang peribadi yang lain :) heheh sikit kan tapi berapa ratus habis beli barang ni. mahal la barang sekarang kan. sampai sini je. insyaallah araa update entry pasal first school 2017 k :)

You Might Also Like

3 comments

  1. selamat bersekolah :D hehe rindu nak sekolah wuwu
    http://mellyacrayola.blogspot.my/

    BalasPadam

Review



THEJUNNI

Like us on Facebook

Giveaway



2016


11.1.2017


2016


31.12.2016